Limousine huren, recente projecten

The Beast

The Beast

Maak kennis met ‘The Beast’

Sinds januari 2009 rijdt misschien wel de stoerste limousine in de geschiedenis rond. Het is een speciale Cadillac, die onder onder andere beschikt over 7 zitplaatsen, een uitvouwbaar bureau, banden waar je zelfs mee kan rijden als ze lek zijn, traangasgranaten in de bumper, een bloedbank met het bloedtype van de belangrijkste passagier, nachtvisie en bescherming tegen biochemische aanvallen. Het is dan ook niet de limousine van zomaar iemand.

De eigenaar heet Barack Obama, president van de Verenigde Staten.  Al sinds 1939 worden er in de VS auto’s speciaal gebouwd om gebruikt te worden door de president. Pas na de aanslag op Pearl Harbor in 1941 werden de auto’s uitgerust met kogelvrij glas, al was dit ook niet altijd het geval, getuige de moord op president Kennedy. Naarmate de tijd vorderde werden de auto’s meer en meer ontworpen om de veiligheid van de president te garanderen.

Bij de geheime dienst heeft de limo van Obama de naam ‘The Beast’ gekregen. Dat is ook niet zo vreemd. Het pantser van de auto is ruim 20 centimeter dik, de ramen bijna 13 cm en de deuren wegen net zoveel als de deuren van een Boeing 757. Ook qua verbruik is deze auto een beest. Per liter benzine rijdt deze auto slecht drieënhalve kilometer, met een topsnelheid van slechts 95 kilometer per uur. De huidige ‘Caddilac One’ (een knipoog naar het vliegtuig van de president: de Air Force One) heeft waarschijnlijk nog meer verborgen functies dan hierboven genoemd. Dat wordt echter wegens veiligheidsredenen niet bekend gemaakt.

Er is ook kritiek op de presidentiële limo. Door zijn grootte en gewicht is hij niet erg wendbaar. In 2009 dook er een filmpje op van geheim agenten die veel moeite hadden om de auto te parkeren in Londen. Ook bekend is het beeld van de auto die vast komt te zitten op een oprit in Dublin. Er werd toen gevreesd dat de president in de auto zou zitten. Dit bleek achteraf niet het geval.

Wil jij ook wel in zo’n auto rondrijden? Begin dan maar vast met sparen. De precieze prijs van deze auto is niet bekend, maar wordt geschat op anderhalf miljoen dollar. Daarnaast zal de presidentiële limousine natuurlijk nooit verkocht worden. De Caddilac waarop de auto het meeste lijkt is de Cadillac DTS. Hier betaal je ‘slechts’ 25,000 dollar voor. Je kan dan je huidige auto verkopen via wijkopenautos.nl. Zo ben je in ieder geval al een eind op weg!

edwin leuris

september 29th, 2015

No Comments

Comments are closed.

Limousine.nl